Volg TinT:Doorbraak Barge Master

Twee opdrachten van Shell en een flinke kapitaalinjectie van investeringsmaatschappij Parcom moeten de doorbraak betekenen voor de Nederlandse offshore-startup Barge Master. De installatie om deining te compenseren vergemakkelijkt het aanleveren van materieel bij olieplatforms en windmolens op zee.

 

Jarenlang heeft TinT'er Martijn Koppert met tekeningen en animaties van zijn ontwerp rondgelopen. Met een ingenieuze installatie wist hij de deining op zee te compenseren zodat offshore werkschepen ook bij hoge golven nauwkeurig kunnen blijven bij de aanleg en het onderhoud van olieplatforms en windmolens op zee. Het ontbrak alleen nog aan een ‘launching customer’ om de markt te overtuigen van zijn product.

 

Met Shell als ‘launching customer’ kan Koppert zich haast geen beter visitekaartje wensen. Een Barge Master is nu onderweg naar de Filippijnen om daar op een schip van Boskalis te worden gemonteerd. Daarmee zal in maart komend jaar een leidingenbrug worden opgehangen tussen twee offshore-platforms bij het zogeheten Malampaya-gasveld dat Shell voor de kust van de Filipijnen exploiteert.

 

Lees hier het volledige artikel van het Financieel Dagblad en luister naar een interview met Martijn Koppert via radiostation BNR.


Meer nieuws

Leo van Adrichem

TinT'er